Ihan oikeasti, miten kauan pitää kestää omaa äitiä. Jaa hän on mun äiti mutta oikeuttaako se häntä käyttäytymään ihan miten vaan ja siihen että minun pitää vaan kestää ihan mitä vaan. Alkaa olemaan tunne ettei kohta enää jaksa. Koko ajan tulee äidiltä jotain. Jos ei suoraan niin vihjailevasti. 

Minun poikaystävä on päättänyt auttaa mummoni hänen auton kanssa. Auto on ollut rikki pitkä aika ja mitään ei tapahdu. Mummo saa soittaa koko kylä läpi kun tarvitsee kauppaan koska äitihän ei missään nimessä voi viedä häntä kauppaan. Noh nyt kun joku on päättänyt auttaa mummoa niin sekin on äidin mielestä väärin. Eilen käytiin hakemassa varaosia niin äiti oli sitä mieltä että osaakohan mun mies katsoa että se on oikea ja on kunnossa kun vanhasta osasta oli kyse. Sanoin että eiköhän hän osaa kun on sitä tehnyt työkseen joskus. 

Mitä minun mies pitää tehdä että saa äidin hyväksynnän ja luottamuksen. Eikä se että on ollut uskollinen, auttavainen ja paljon muuta yli 2 vuotta riitä. Mutta äiti ei näe hänessä muuta kun huonoa, kaikissa meissä on ne hounot puolet mutta jos niitä tuijoittaa niin ei olisi ystäviä eikä ketään elämässä. Ei niin kuin jaksa päivästä päivään, viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen yrittää äidille selittää ne samat asiat. 

Välillä on päässä se että pitäisikö katkaista välit jokaiseen ihmiseen ja lähteä johonkin todella pitkälle pois. En tiedä mihin mutta vaan pois tästä kaikesta ja kaikista. Välillä ei jaksa ja välillä se käy mielessä että mieheni ei jaksa. Minä olen aina sanonut että jos mieheni lähtee ja syy on äiti niin minä en puhu hänen kanssa ikinä enää, silloin hän saa olla ihan siellä lemmikki lapsen ja lastenlasten kanssa, minua hän ei tule enää sen jälkeen näkemään ja hän tietää sen. Kyllä mä ymmärrän jos mieheni lähtee, minä en jaksaisi sitä että koko ajan yritän miellyttää ja tehdä hyvää mutta kaikki kuitenkin on väärin ja kuitenkin tekee kaikki väärin. 

Mitä pitää tehdä? Puhuminen äidin kanssa ei auta, ei sitten yhtään mitään koska olen kokeillut ja se on ihan hyödytön koska hän ei kuuntele ja hän on sitä mieltä että hän ei tee mitään väärin. Isoin ongelma hänellä on se että mieheni tulee maasta joita äiti vihaa ja hän ei voi kestää sitä että oma tytär on nyt tuonut sen maalainen kotiin.