Miksi se on niin että suku yrittää edelleen minua määrätä. En tykkää siitä. Hetkellä ei nyt mitenkään aktiivisesti mutta kuitenkin! Minä huomasin sitä että minun äitini on narsisti, todellinen narsisti. Huomasin sen viime kesällä. Löysin paljon materiaalia kun googlasin "narsisti äiti" yksi esim oli https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/narsismi-perheessa-tallainen-aiti-narsisti-on (Toivottavasti saatte auki jos haluatte lukaista)

Minun äiti on sellainen että suosii minun vanhinta veljeä. Ollaan siis perheessä 3 lapsea, josta minä olen se nuorin. Minä asuin pisimpään kotona ennen kuin muutin omaan kotiin. Äiti on aina, koko elämämmä, suosinut sitä minun vanhinta veljeä, nro 1. Äiti ja toinen veljeni, nro 2, ovat asiasta riidelleet jo monta vuotta mutta kun äiti ei sitä itse näe, vaan on sitä mieltä että me ollaan vaan kateellisia nro 1. Nro 1 on 4 lasta, kahden eri naisen kanssa. Nro 2 on 2 lasta, saman naisen kanssa. Minä, Nro 3, ei ole yhtään lasta, eikä tule(saatte lukea sen jossain vaiheessa että miksi ei). Nro 2 sai toisen lapsen niin äiti jo odotus aikana sanoi koko ajan että "miksi niitten nyt piti se toinen hankkia että kyllä se yksi olisi riittänyt" ja aina haukkui tätä nro 2 vaimoa että hän valittaa raskaus aikana ja ei tee mitään ja niin edelleen. Sitten kun tämän Nro 1 alkoi odottaa lasta nyt uuden tyttöystävän kanssa niin "oi kyllä se on ihanaa että nekin hankii lasta" ja "kyllä Nro 1 tyttöystävä on niin aktiivinen ja ei valita mitään kun odottaa että ihan toista on seurata häntä kun kaikki muut". Kuitenkin jos sitä miettii niin Nro 2 lapsi oli harkittu lapsi kun taas Nro 1 kaikki lapset ovat olleet "vahinkoja", myös tämä viimeinen. 

Nro 1: Ollut naimisissa kerran, siitä 3 lasta. Muuti pois ex vaimosta ja kuitenkin oli sen tossun alla monta vuotta kunnes sitten löysi tämä tyttöystävän. Muutti heti yhteen muutaman kuukauden seurustelun jälkeen tyttöystävän kanssa, alle vuosi niin alkoi odottaa ensimmäistä lasta tyttöystävän kanssa ja ostivat asunnon. Sitten miettivät että miksi nämä 3 vanhinta lasta on kaikki ihan sekaisin koska se ex vaimo teki samalla tavalla uuden poikaystävän kanssa. Kai lapset menee sekaisin kun ihan vaan yht äkkiä sekä isällä että äidillä on uudet perheet. Että ei se Nro 1 niin paljon mieti vaikka onkin se paras ihminen ikinä, äidin mielestä. Nro 1 käyttää äitiä todella paljon hyväksi, käyttää ilmaiseksi autoa(ei tankkaa eikä annan bensa rahaa käytön jälkeen), pitää äidin talo ja autotallia omana varastona ja sotkee paikat eikä siivoa. Valittaa kaikesta. Kun on äidille niin ei tee yhtään mitään, nälkäisenä menee koko perheen kanssa sinne ja huutaa jos ei ruoka ole valmis tai on jotain mistä hän ei pidä. Jos on liian vähän kahvia niin huutaa, vaikka pannu oli keitetty kokonaan mutta ehti vaan loppua kesken sen takia että oli paljon juojia. Äiti ei näe yhtään mitään, vaan antaa vaan kaikki tapahtua ja jopa yllyttää, melkein soittaa ja kysyy että tarvitseeko apua. Äiti käy hänen luona eniten kylässä vaikka me kaikki asutaan 2km säteellä toisistaan. 

Nro 2: On pisimpään meistä kolmesta asunut omillaan ja sillee pärjännyt omillaan jo pitkään. Löysi nykyinen vaimo ja seurusteli muutama vuosi ennen kuin omaa asuntoa ja lapsia hankki. Harkittuja lapsia molemmat. On samaa mieltä kun minä että Nro 1 hyväksi käyttää äitiä ja että äiti lellii sitä mutta lasten takia ei jaksa riidellä. Vaimo on myös samaa mieltä ja minä ja vaimo pidetään paljon yhteyttä, juurikin äidistä ja tästä kaikesta. Lapset on mitä ihanimmat. 

Nro 3: Eli minä. Vihaan hetkellä Nro 1, ei vastaa viesteihin tai mihinkään kun yrittää puhua asioista. Menee äidin puolelle asioissa. Äiti ollut vihainen siitä asti, kohta 2 vuotta, kun olen muuttanut omilleni ja sen takia että otin asumaan poikaystäväni. Poikaystäväni kanssa meillä oli hankala alku koska poikaystävä oli vielä silloin naimisissa ja kaikki sen sellaista. Oltiin yhdessä ja ei oltu, edes takaisin ja tietysti äiti näki kaikki kun asuin vielä silloin kotona. Äiti oli niin vihainen kun palattiin yhteen silloin kun muutin pois, äiti oli niin vihainen että halusi jopa katkaista välit. Sanoi että jos poikaystävä tulee hänen lähelle niin kutsuu poliisit ja haukkui sitä pettäimisestä ja valehtelusta koko ajan. HAukkui minua, pahin asia mitä hän minulle sanoi oli se että jos me saada lapsia niin ne ei ole hänen lapsenlapsia. Osaatteko yhtään ymmärtään millaista se on kuulla omalta äidiltä, ei ole hyvä. Silloin päätin että tähän maailmaan en tuo lapsia että niitten ei tarvitse katsoa sitä riitelyä ja sitä paskaa mitä tapahtuu. Sitten äiti kuitenkin rauhoittui mutta ei ole ikinä kaikista haukuista pyytänyt edes anteeksi, hän on aina ollut sitä mieltä että minä olen se joka teen väärin, minä olen se joka loukkaa kaikkia ja hän on myös sitä mieltä että minun pitäisi ajatella miten minun valinnat vaikuttaa Nro 1 lapsiin. Oli rauhallinen vähän aikaa sitten taas alkoi ihan kunnon riita, oltiin puhumatta yli kuukausi. Minun poikaystävä meni ennen joulua pyytämään anteeksi äidiltä ja äitikin yritti pyytää anteeksi mutta eipä nyt ole muutunut yhtään mitään. Hetkellä on sellainen olo että taas äiti alkaa, tällä kertaa kyllä hän alkaa jos jotain alkaa. 

Nyt pitää pitää vähän tauko äidistä taas. Oltiin viikonloppuna poikaystäväni kanssa äidillä ja isä otti puheeksi se autotalli joka on kuin kaatopaikka Nro 1 jäljliltä, poikaystävä sanoi vitsinä että hänen maalaiset eivät ajaa sellaisilla autoilla kun isä kysyi että tiettäkö poikaystäväni joku joka tarvitsee autoja. Äiti siitä suuttui ja huusi että niin hänen maalaiset vaan ajaa kovaa, kun hullut ja hienoilla kalliilla autolla. Sitten ei tapahtunut mitään sen jälkeen, halusin mennä kotiin ennen kuin muuta tapahtui. Poikaystävä kuitenkin ihan rauhallisesti selitti että me tarvittaisiin autotallia yhteen projektiin, ei huutanut ei haukkunut ei mitään. Kysyi tavallaan lupaa, ja isä oli rauhallinen ja sanoi että kyllä ne Nro 1 romut saa sielät pihalle niin että muutkin saa käyttää autotallia. Äiti kuitenkin istui hiljaa vieressä ja naama vaan tuli punaisemmaksi koko ajan, ei sanonut mitään mutta näki että räjähtää kohta. SEuraava päivä oli veljeni perheineen käynneet siellä ja äiti oli siellä kertonut kuinka poikaystäväni oli haukkunut kaikki taas. Eli äiti valehtelee. Hän yrittää selvästi saada suhteet paskaksi taas. Hän on aina sitä mieltä että minun pitää tehdä valinta, joko poikaystävä tai sitten ne. En tee sitä, jos ne ei hyväksy poikaystäväni niin ihan sama, ne on hetkellä niin ärsyttäviä ja niin pahoja että pärjään paremmin ilman heitä kun heidän kanssa. Poikaystäväni perhe on mainio, kukaan ei hauku, kaikki on tasapuolisia ja siellä on rauhallista. Olen sanonut että voisi sinne muutta joku päivä koska ei minulla ole täällä yhtään mitään joka pidättäisi minut täällä.